.: | LIFE is either a daring adventure or nothing | moga ALLAH redha | :.

Followers

This is Me ..

My photo
ALLAH memilih kita untuk menerima kesusahan, supaya suatu saat kita boleh menyuarakan "Kekuasaan" ALLAH.. | hanya hamba hina, yang masih mencari cinta teragung, cinta sempurna.. cinta ALLAH |

Saturday, March 17, 2012

17 March 2012

Assalamualaikum...


alhamdulillah.. finally, i'm at home sweet home setelah hampir 3jam perjalanan.. =)

actually, aku baru balik dari setapak, kolumpo menghadiri ujian kompetensi felcra berhad with
kakak2 tersayang *kak ani dengan kak ekin
aku p 16March 2012.. *sehari je punn...

so far ujian tu not bad lah... soalan permulaan agak mudah sebab dia tanya soalan berkaitan 
felcra dan aku pun ada study hard pasal felcra tu.. duk hapai sana sini sampai terbawak2 dalam tidur.. 
jadi agak mudah untuk jawab.. itu makan dia.
*thanks to kakak2 sebab banyak tolong saya.. muah3 !! =)

lepas jawab soalan berkaitan felcra, ada pulak soalan sejarah.. jenuh la duk kerah otak ni suruh berfikir bila masanya negara ASEAN ditubuhkan.. adodoiii.. nasib baik ada jawapan a, b, c, dan d.. jadi pilih lah jawapan mana ikut suka.. heheheee...

yang paling tak boleh terima soalan last2 tu.. berkaitan mathematics ! 
banyak pulak tu dia suruh aku kira.
memandangkan aku dah lama meninggalkan dan agak alergik dengan dunia nombor2 tu jadi agak lombap jugak lah nak jawab walaupun dengan bantuan mesin kira2 sebab kalau tak taw formula pun tak guna jugak kehadiran mesin kira2 tu... soalan ada 50 dan kena jawab dalam masa 1 jam. #haruslah redha.

dan ada jugak lah soalan yang merepek2 dan tak masuk akal dia tanya, sampai mampu buat aku gelak dalam dewan tu.. ini dia rupanya soalan ujian saringan.. dorang akan tanya macam2 even tak masuk dek akal pun.. mungkin nak tengok tahap IQ kita dan mungkin jugak EQ. hehehee.. 

lepas ujian ni kena tunggu pulak result dia, if lulus baru dipanggil untuk temuduga dan if lulus 
temuduga baru dorang buat lantikan pekerja tetap..
aku tak nak mengharap sangat dapat kerja ni.. 
nanti jadi sesuatu yang tak diharapkan tak da lah aku frust tertonggeng2..
 if dapat, alhamdulillah.. 
if tak dapat pun alhamdulillah jugak.. heheee
ALLAH know best !


ok till then.. 



: kolumpo mean kuala lumpurrrr .......
: mesin kira2 tu dalam bahasa omputih, bahasa melayunya kalkulatorr....*hanya yang memahami akan benar-benar merasa.kikiki.
#haruslah sambung tidur.. cover balik tidur malam tadi yang terganggu effect dari hapai menghapai fakta. 




♥ .. Thank You, Syukran, Terima Kasih Sudi Lawat Sini .. ♥

2 comments:

dian suhaimi said...

salam sis.
xiexie ni...=)
so far u are the only one yg discuss the question thoroughly (ape yg keluar dlm exam tu)...btw, dian pun akan p ujian kompetensi tu 31 March ni...million thanks to u.

p/s: good luck sis!!

Azwani said...

owh ?? apply perladangan eh ?? orait2. all the best ! u too .. =)

copyright by Azwani | Mencari Cinta Teragung