.: | LIFE is either a daring adventure or nothing | moga ALLAH redha | :.

Followers

This is Me ..

My photo
ALLAH memilih kita untuk menerima kesusahan, supaya suatu saat kita boleh menyuarakan "Kekuasaan" ALLAH.. | hanya hamba hina, yang masih mencari cinta teragung, cinta sempurna.. cinta ALLAH |

Monday, October 10, 2011

motivator..

Assalamualaikum...


sejak beberapa hari ni, asek terpikir and perasaan ni membuak2 nak jadi motivator..
atau dalam melayunye pakar motivasi. kikiki..


macam lawak je kan, sesuai ke dengan saye ni ??
dah la tak reti nak siyes, ade hati nak jadi pakar motivasi..


sebenarnya, dari zaman otak obor2 (zaman kanak2) lagi da teringin nak jadi motivator..
tapi mase tu angan2 mat jenin je, cita2 zaman kanak2 kan..macam2 cita2 ada..
nak jadi yang gah2 je.. pilot lah, peguam lah, pramugari lah, hakim pun ade.. 
dan bila da besar sikit, cita2 tu dilupekan sebab dah asek dengan cinta2.. 
tu zaman dulu2 lah, sekarang dah tak da lagi.. heheee =)


then, bila saye da masuk poli, and ambik kos setiausaha lagi lah jauh dari bidang motivator tu..
jadi saye padamkan angan2 jadi motivator, dan bina balik impian untuk jadi seorang 
s/u kepada sorang bos di sebuah kompeni yang besar.. 
*wahhh. tempat pun tanak kalah tu..


tapi, bila saye p latihan industri (LI), saye buat latihan kat satu tempat ni..
yang menjalankan program2 motivasi ni lah.. buat kem2 untuk student2.. 
saye d suruh jadi facilitator untuk program2 tu.. walaupun tak pernah kasi talk kat umum tapi rase seronok lah.. berhadapan dengan adik2 yang baru nak kenal erti kepayahan hidup.. 
yang baru nak kenal erti usaha untuk capai kejayaan..
dari situ berputik kembali lah impian saye mase muda2 dulu..


seronok sebenarnya jadi motivator ni, tumpahkan ilmu2 yang ada.. 
dalam masa yang sama boleh berdakwah.. 
and pahala pun berterusan taw. tu yang untungnya.. dapat buat kebaikan kat atas dunia 
and at the same time buat bekalan untuk akhirat.. =)


but nak jadi motivator kena penuh ilmu d dada dulu kan.. macam mane nak kasi motivasi kat orang lain kalau diri sendiri pun masih kurang ilmu dan kurang bermotivasi.. tapi orang tua2 cakap hendak seribu daya tak hendak seribu dalih kan.. usaha untuk kumpul dan cari ilmu dari sekarang.. insyaALLAH.. ade rezeki saye kat bidang tu, ade lah nanti.. 


harapan saye, kalau tak dapat jadi motivator, jadi s/u kepada motivator pun ok jugak..
kalo ade program2 motivasi macam tu bole jugak join kan.. hehe ^^,



ok dadaa.. ~


:: ni antara pakar2 motivasi + pendakwah yang saya admire. suka dengan cara penyampaian mereka.. berhemah dan sangat memberi kesan =)


Ustaz Pahrol Mohd Juoi


Ustazah Fatimah Syarha


Ustaz Hasrizal Abdul Jamil


Dato' Dr. Hj Mohd Fadzilah Kamsah

:: ramai lagi pakar2 motivasi yang best2, nak muat masuk dalam ni macam terlalu banyak pulak rasenye.. =)






♥ .. Thank You, Syukran, Terima Kasih Sudi Lawat Sini .. ♥

No comments:

copyright by Azwani | Mencari Cinta Teragung