.: | LIFE is either a daring adventure or nothing | moga ALLAH redha | :.

Followers

This is Me ..

My photo
ALLAH memilih kita untuk menerima kesusahan, supaya suatu saat kita boleh menyuarakan "Kekuasaan" ALLAH.. | hanya hamba hina, yang masih mencari cinta teragung, cinta sempurna.. cinta ALLAH |

Friday, January 20, 2012

PSIS




view dari tasik yang super owsem tu. 


view dari atas..  yang kubah biru tu Pusat Islam PSIS..
dekat belakang tu laut.. =)

tulisan cacing yg banyak nyusahkan bdk2 DSK dari sem 1 -  sem 2. .
tapi bila da sem 4 masing2 da laju da guris benda ni =)


my classmate wif our pA ^^,



ok.. kalo da buat entry macam ni bermakna aku memang tengah ingat-ingatan kat tempat ni..
dalam erti kata lain - RINDU-

rindu time jalan2 kat tasik yang 'super owsem' tu
rindu time p kelas sesama/beramai2
rindu time p Pusat Islam
rindu time jalan2 kat pantai belakang psis tu
rindu time tidoq lewat beramai2 sebab siapkan assignment
rindu time gaduh2
rindu time makan sesama
rindu time gelak guling2 tak ingat dunia
rindu time 1klas buat bbq dengan our pA
dan macam2 lagi lahh.. rindu dengan semua tu..

tempat ni lah banyak ajar aku macam2..
thanks PSIS =)
walaupun tempat ni jauh di ceruk dunia,
*orang panggil tempat jin bertendang
aku tetap akan ingat tempat ni sampai bila2.. 
mula2 kena campak ke tempat gini, memang lah taknak, rasa tah pape je tempat ni.. da lah jauh dari bandar, dari shopping complex tu semua.. nak keluar ke bandar ambil masa dlm sejam.. kena naik kereta sewa yang tah pape a.k.a serupa nak runtuh dan bapak mahal pulak tu dia charge.. memang tak best langsung.. tapi bila da lama2, da pandai serasikan diri dengan tempat ni, barulah kita dapat rasa value dia.. ada sebab kenapa kena campak ke tempat macam tu.. dan disebabkan kena campak ke ceruk dunia ni lah, ramai kawan2 aku mula untuk berubah dari kurang baik, kepada yang lebih baik.. ubah cara hidup, ubah cara berpakaian.. tak terkecuali diri aku.. hehe.. itulah hikmahnya kenapa kena campak kat tempat jin bertendang ni.. cuba kalau kena campak ke tengah2 bandar nun, aku rasa susah sikit lah nak merasai erti perubahan tu.. 


suka dengar lagu ni sambil tengok laut kat belakang psis tu..
hari2 duk ulang lagu ni, sampaikan roomate aku hampir nak muntah sebab 
asek kena dengar lagu yang sama hari2.. sorry eh sis nadeghah... hehehe.



: yang berlalu takkan mungkin berulang.. 
: kenangan dan pengalaman tak boleh dijual beli.. takda jual pun kat mana2 kedai and supermarket.. kenangan dan pengalaman diperolehi dengan cara kita sendiri merasai setiap saat yang berlalu tu..
: menanti2 bilakah web psis nak umumkan tarikh sebenar konvo.. da tak sabar nak jejakkan kaki ke sana semula dan paling tak sabar nak jumpa kawan2 yang semakin hari semakin menggila di fesbuk...hehehe =) 




♥ .. Thank You, Syukran, Terima Kasih Sudi Lawat Sini .. ♥

4 comments:

Noorfatin :) said...

rindu ! :/

Azwani said...

rindu bangat seh :/

Eqa Yazid said...

Ya Allah, rindunye .. Disebabkan PSIS dan environmentnya lah buatkan pintu hati saya lebih terbuka utk menjadi seseorang yg lebih baik. insyallah :)

Azwani said...

insyaALLAH.. sama lah kita.. itulah nilai sebuah kehidupan kt psis.. =)

copyright by Azwani | Mencari Cinta Teragung